Σάββατο, 3 Απριλίου 2010

ιστορία

ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΑΘΛΗΜΑ, ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΑΘΛΗΜΑ(ΜΠΟΤΣΑ) ΚΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΕΙ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΦΘΕΙ ΩΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΑΘΛΗΜΑ(ΚΙRLING), ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΗΣ ΑΙΘΟΥΣΑΣ, ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΠΟΛΙΤΕΙΑ (ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΟΜΩΣ ΣΤΟ ΣΧΗΜΑ ΚΑΙ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΜΠΑΛΛΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ 25 ΜΕΤΡΩΝ).
ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ, ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ,ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ -ΩΣ ΑΠΟΙΚΟΙ(ΦΩΚΑΕΙΣ)- ΔΙΕΔΟΣΑΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ(ΜΑΣΣΑΛΙΑ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΕΙ ΠΗΓΕ ΣΤΗ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΕΞΑΠΛΩΘΗΚΕ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ. Ο ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ-ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ κ.ΧΡΥΣΑΦΗΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΑΜΠΑΛΙ ΩΣ"ΣΦΑΙΡΙΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑΙ". Η ΕΔΡΑ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΕΤΑΝΚ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.
ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΩΣ ΕΘΝΙΚΟ ΣΠΟΡ ΚΑΙ ΘΕΣΠΙΖΟΥΝ ΚΑΝΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΤΙΑ ΔΙΞΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΔΙΕΘΝΩΣ.
ΠΩΣ ΠΑΙΖΕΤΑΙ
Η ΦΥΣΗ ΠΑΡΕΧΕΙ ΕΤΟΙΜΑ ΚΑΠΟΙΑ ΥΛΙΚΑ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΓΙΑ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΑ
ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥ. ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΕΙΔΕ ΠΕΤΡΕΣ ΠΕΠΛΑΤΥΣΜΕΝΕΣ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΓΙΑΛΙΑ (ΑΜΑΔΕΣ) ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΠΕΤΩΝΤΑΣ ΤΕΣ ΜΑΚΡΙΑ ΜΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟ, ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΠΛΗΣΙΑΣΕΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΕΝΑ ΣΤΟΧΟ.
ΣΤΗΝ ΚΟΙΤΗ ΤΩΝ ΠΟΤΑΜΩΝ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΠΕΤΡΕΣ ΣΧΕΔΟΝ ΣΤΡΟΓΓΥ-
ΛΕΣ (ΚΟΚΚΑΛΕΣ), ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΕΓΙΝΕ ΠΙΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ, ΑΦΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΚΥΛΑΕΙ ΤΙΣ ΜΠΑΛΛΕΣ, ΠΛΗΣΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΤΟΧΟ, ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΩΧΝΕΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΣΤΟΧΟ ΤΟΥ.
ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΕΠΙΣΗΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΟΙ ΜΠΑΛΕΣ ΕΣΠΑΓΑΝ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ. ΤΟ ΜΥΑΛΟ
ΤΟΥ ΠΗΓΕ ΤΩΡΑ ΣΕ ΕΝΑ ΠΙΟ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ :ΤΟ ΞΥΛΟ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ. ΠΗΡΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΟΜΑΤΙΑ ΞΥΛΟΥ ΕΛΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΡΓΑΛΕΙΟΥ (ΡΑΣΠΑ) ΤΟΥ ΕΔΩΣΕ ΣΦΑΡΙ-
ΚΟ ΣΧΗΜΑ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΡΑΤΗΣΕ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΩΣΠΟΥ Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΕΦΤΙΑΞΕ ΟΛΟΣΤΡΟΓΓΥΛΕΣ ΜΠΑΛΕΣ-ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΣΥΝΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΣΙΔΕΡΕΝΙΕΣ ΜΠΑΛΕΣ, ΠΟΥ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ.

ΠΩΣ ΓΝΩΡΙΣΑΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΟΙ ΠΡΕΒΕΖΑΝΟΙ

ΠΡΙΝ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ -ΠΑΝΩ ΑΠΟ 300-ΟΙ ΠΡΕΒΕΖΑΝΟΙ Η ΠΡΕΒΕΖΑ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΚΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΝΕΤΟΥΣ. ΟΙ ΕΝΕΤΟΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΟΥΣ-Η GUARDIA-ΕΦΕΡΑΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΤΟ ΑΜΠΑΛΙ ΜΕ ΞΥΛΙΝΕΣ ΜΠΑΛΕΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΣΑΝ ΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΖΑΝΕ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ, Π.Χ ΜΠΟΥΡΔΟΥΜΠΑ, ΤΣΙΡΑ, ΚΟΚΚΙΝΙΑ, ΑΗ-ΓΙΩΡΓΗ Κ.Α, ΟΠΟΥ ΥΠΗΡΧΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΩΡΟΣ. ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΜΠΑΛΑ Ο ΚΑΘΕ ΠΑΙΧΤΗΣ ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ 15-20 ΜΕΤΡΑ, ΚΑΙ ΤΕΣΣΕΡΕΣ ΠΑΙΧΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ.
ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΚΗ ΛΕΥΚΑΔΑ ΕΠΙΣΗΣ, ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΜΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ "ΞΟΥΝΤΕΛΗ "ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ.
ΤΟΣΟ ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑΤΑ ΠΕΙΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΠΑΙΧΤΩΝ ΗΤΑΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΣΤΟΧΑ,ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΗΤΤΗΜΕΝΟΥΣ. Ο ΛΕΥΚΑΔΙΑΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΕΦΤΙΑΞΕ ΕΚΕΙ ΧΩΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ "ΑΜΠΑΛΙ"ΚΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΠΑΙΧΤΩΝ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ κ.ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ, ΛΕΥΚΑΔΙΟΣ ΩΝ.
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ "ΑΜΠΑΛΙ" ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ, ΠΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ, ΣΤΟ ΠΟΡΤΟ-ΡΑΦΤΗ, ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ, ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ , ΣΤΗΝ ΑΜΟΡΓΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου